Punt del voluntariat social del Pla de l'Estany

Punt del Voluntariat del Pla de l’Estany

Què és:

El Punt del Voluntariat (PV) és un servei de l’Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, que en col·laboració amb l’Ajuntament de Banyoles, té l’objectiu de ser el referent comarcal en la promoció del voluntariat.

Es dirigeix a les persones interessades a fer voluntariat i a les entitats de tots els àmbits de la comarca: socials, culturals, esportives, de lleure i ambientals.Què ofereix:

A les persones que volen fer voluntariat, majors de 16 anys:

 • Informació i orientació sobre on poder fer voluntariat a la comarca en funció dels seus interessos. 
 • Formació en la tasca de voluntariat. A través del Pla de formació del voluntariat a Catalunya que impulsa el Departament de Benestar Social i Família.

 

A les entitats de tots els àmbits:

 • Suport en la captació de persones voluntàries per col·laborar amb l’entitat de manera puntual o continuada. El PV fa difusió de les crides de voluntariat a través de l’atenció directa a les persones que volen fer voluntariat i a través d’aquest portal d’entitats.
 • Informació i assessorament. El PV es nodreix de diferents fonts per tal d’informar i donar resposta a les qüestions que es puguin plantejar les entitats, com són l’assegurança de voluntariat, el projecte de voluntariat, la normativa o altra informació rellevant sobre el voluntariat.
 • Formació en la gestió del voluntariat i de l’entitat. El PV vol fer arribar a les entitats el Pla de formació del voluntariat a Catalunya, que impulsa el Departament de Benestar Social i Família. Aquest pla inclou un catàleg extens de cursos per capacitar a les entitats en la gestió associativa i la gestió del voluntariat.
 • Facilitar el debat i l’intercanvi de coneixement entre les entitats. El PV vol establir els mecanismes necessaris per tal de detectar les idees i inquietuds de les entitats i treballar-les de manera conjunta amb tots els agents implicats (les entitats i l’Administració).

Contacte:

  Àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany

  C/ Pere Alsius, 12, 1r pis- Banyoles

  Tel. 972 58 03 88

  voluntariat@plaestany.catDemandes de Voluntariat

No articles match criteria.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC