Notícies

30


El Pla de l'Estany rebrà uns 800 mil euros per 8 projectes d'ocupació que donaran feina a unes 80 persones. Estan adreçats majoritàriament a persones a l'atur, però també a joves i treballadors en actiu

L'Ajuntament de Banyoles i el Consell Comarcal han presentat aquest dimarts les subvencions que rebran per desenvolupar programes pel foment de l'ocupació i la contractació, l'emprenedoria i la inserció laboral. En concret seran 8 programes, que arrenquen aquest mateix mes de desembre i s'allargaran 6 mesos, 1 any o 18 mesos segons cada cas. Els projectes permetran donar feina a unes 80 persones, que inclouen tècnics, monitors, personal administratiu i els alumnes-treballadors.

Concretament els projectes són: Treball i formació, plans d'ocupació temporals per conservació d'espais i mediació social; Col·laboració social, destinats a majors de 45 anys, per digitalització i atenció a les persones; Formació ocupacional, per programes formatiu d'administració i microempreses; Agents d'ocupació, que permet contractar tècnics per executar polítiques d'ocupació; Catalunya emprèn, per fomentar l'autoocupació; Joves per l'ocupació, per fomentar la inserció laboral o el retorn al sistema educatiu d'una desena de joves; Projectes innovadors, per tal d'implementar accions d'ocupació turístiques i esportives; i Treball als Barris, per dur a terme polítiques d'ocupació a habitants del barri de la Farga.

En total, es rebran més de 785 mil euros, finançats pel Departament d'Empresa i Ocupació, el Servei d'Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i el Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social. La regidora de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Banyoles, Joana Vilà, ha destacat la voluntat del consistori d'oferir formació i poder contribuir a donar feina als veïns i veïnes de Banyoles i comarca.

Els programes donen continuïtat a les actuacions formatives que ja fa uns anys desenvolupen l'Ajuntament i el Consell. I, de fet, hi ha pendent un altre projecte que podria recaure també a la comarca. El conseller d'Empresa i Ocupació del Consell Comarcal, Josep Massanella, ha destacat la bona sintonia de les dues administracions per poder rendibilitzar al màxim les subvencions que poden beneficiar la comarca. Ha agraït la feina "a contrarellotge" dels serveis tècnics i administratius per poder acollir-se a les subvencions.

Els responsables polítics han recomanat a les persones interessades a poder participar en programes de formació s'han d'inscriure al Servei d'Ocupació de Catalunya, que és qui deriva els interessats a cada projecte. Segons dades de la Diputació de Girona, el mes de novembre la taxa d'ocupació a Banyoles era de 12,45%, mentre el global al Pla de l'Estany era d'un 11%.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC