Notícies

18
"El Nadal del Senyor Scrooge" és el títol de la Mostra de Teatre Inclusiu de Banyoles, dissabte a la Fonda Comas. La iniciativa fomenta la inclusió social de les persones a través del teatre i es faran 3 sessions a partir de les 5 de la tarda.

El proper 21 de desembre a les 5 de la tarda a la Fonda Comas de Banyoles, tindrà lloc la V Mostra de Teatre Inclusiu "El Nadal del Senyor Scrooge". La Mostra de Teatre Inclusiu està organitzada per Fundació Estany i Escenaris Especials amb el patrocini de l'Ajuntament de Banyoles. Una dotzena d'actors i actrius amb i sense discapacitat protagonitzen aquesta obra, creada per ells mateixos durant un curs de dues setmanes. Es tracta d'una experiència que fomenta la inclusió social de les persones amb discapacitat a través del teatre, demostrant que sobre l'escenari no hi ha limitacions sinó moltes capacitats.

Aquest any, els participants de la Mostra han volgut explicar la història tradicional del Senyor Scrooge, un vell garrepa que només pensa en ell mateix. Aprendrà durant un Nadal que si comparteix el que té amb els que l'envolten potser serà una mica més feliç. Es faran 3 sessions: a les 5 de la tarda, a ¾ de 6 i a 2/4 de 7 a la Fonda Comas i l'entrada tindrà un preu de 3 euros.

La impulsora del projecte, Clàudia Cedó, ha detallat que la temàtica de cada any es decideix entre els mateixos actors en els primers assajos i assegura que és una experiència emotiva que volen traslladar en les representacions.

La Mostra de Teatre Inclusiu va néixer el mes de setembre de 2011 arrel d'una experiència conjunta de teatre inclusiu d'Escenaris Especials i Fundació Estany, en la celebració del 10è aniversari d'aquesta última entitat. L'èxit aconseguit per la qualitat de les representacions, la bona acceptació del públic i els processos enriquidors de tots els participants, fan que aquestes dues entitats, amb el suport de l'Ajuntament de Banyoles, hagin consolidat l'aposta.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC