Notícies

15
L'Ajuntament de Banyoles i Pagesos Solidaris col·laboren en la inserció en el sector agrari de persones a l'atur. El conveni amb la fundació, vinculada a Unió de Pagesos, ha facilitat la inserció des del 2012 de 17 persones del Pla de l'Estany.

Banyoles col·labora des de l'any passat amb la Fundació Pagesos Solidaris per tal que els veïns del municipi que estan a l'atur puguin tenir accés al món laboral en l'àmbit agrari. La fundació de la Unió de Pagesos, amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i del Fons Social Europeu, treballa en un projecte experimental per a la creació d'una Xarxa d'entitats d'inserció laboral en l'agricultura i la ramaderia. L'objectiu és crear una plataforma d'accés als llocs de treball per tal que els demandants de feina es puguin adreçar a una Borsa de Treball virtual coordinada per totes les entitats.

Aquest dilluns s'ha fet la presentació del conveni a Banyoles, gràcies al qual s'ha aconseguit la inserció de 17 persones des del 2012. L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, assegura que es tracta d'una eina més perquè persones a l'atur i amb risc d'exclusió puguin accedir al món laboral. Segons Noguer, sovint els pics de feina en el sector agrari es cobreixen amb contractes a gent de fora perquè la gent d'aquí no sap com ho ha de fer per inscriure-s'hi.

La xarxa d'entitats d'inserció sociolaboral en l'agricultura permet optimitzar els recursos de proximitat ja existents en el territori. Està basada en una plataforma virtual de treball i en la coordinació directa entre les entitats que la conformen, amb una metodologia de treball comuna.

La Fundació Pagesos Solidaris es va crear l'any 2001, impulsada per Unió de Pagesos amb l'objectiu d'acollir i oferir la formació necessària a les persones immigrants perquè puguin treballar en les campanyes de fruita, així com facilitar el contacte als ocupadors agraris que els volen contractar. El coordinador territorial d'Unió de Pagesos a Girona, Xavier Frigola, ha explicat que la situació avui dia és diferent i s'ha canviat el plantejament per incidir en l'ocupació de gent propera que té necessitat de trobar feina. Frigola ha destacat la simbiosi de posar en contacte gent que necessita feina amb explotacions que no disposen de la mà d'obra suficient.

Unió de Pagesos i la Fundació Pagesos Solidaris ja han signat, en el marc d'aquest programa, 13 convenis de col·laboració amb diverses entitats i administracions. A les comarques gironines, a més de l'Ajuntament de Banyoles també s'han inscrit al projecte l'Ajuntament de Figueres i el Consell Comarcal de la Selva.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC