Notícies

15

La taula d’infància del Pla de l’Estany és l’encarregada de coordinar, impulsar i promoure una planificació territorial de les polítiques adreçades a la infància al territori.

 

El President del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, Jordi Xargay ha presidit aquest dimarts 8 d’Octubre la constitució de la Taula d’infància del Pla de l’Estany. Aquesta taula territorial vol implicar els diferents agents del territori en un treball conjunt i compartit que parteix de l’estratègia aprovada amb el Pla d’infància i adolescència del Pla de l’Estany però que vol anar més enllà, obrint un espai de debat i coordinació, a través d’una perspectiva transversal i comunitària, entorn el benestar dels infants i adolescents de la comarca.

 

La Taula està impulsada per l’Àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Pla de l’Estany seguint els preceptes de l’article 26 de la Llei 14/2010 dels drets i les oportunitats en la infància i adolescència que preveu la creació de “taules territorials d’infància per coordinar, impulsar i promoure les polítiques d’infància arreu del territori, mitjançant les diverses administracions i institucions implicades”.

 

Formen part d’aquesta taula: el Regidor d’Esports, Ensenyament i Joventut de l’Ajuntament de Banyoles que ocupa la vicepresidència; les àrees de joventut, educació i cultura de l’Ajuntament de Banyoles; l’àrea de joventut del Consell Comarcal del Pla de l’Estany; l’àrea de Serveis Socials del Consell Comarcal del Pla de l’Estany; l’Àrea Bàsica de Salut; Mossos d’Esquadra; EAIA; Infància de la Generalitat de Catalunya; EAP; Directors/es de primària i secundària del Pla de l’Estany; Consell Esportiu del Pla de l’Estany; Coordinadora del Lleure; Càritas Banyoles i Creu Roja del Pla de l’Estany.

 

Amb la constitució d'aquesta Taula es vol impulsar:

  • Obrir un espai de col·laboració, reflexió, debat i diàleg comú entre les diferents entitats i recursos que treballen amb la infància i adolescència al Pla de l’Estany.
  • Elaborar, validar i prioritzar el Programa anual d’accions del Pla d’infància i adolescència del Pla de l’Estany 2012-2015.
  • Operativitzar els recursos, tant humans com econòmics, i impulsar noves línies de treball i accions en relació a la infància i adolescència a la comarca.
  • Afavorir el treball en xarxa entre els diferents agents del territori que treballen amb infants i adolescents.
  • Desenvolupar campanyes i projectes d’informació i sensibilització sobre els drets dels infants.

 

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC