Notícies

03
En aquest article de xarxanet.com ens expliquen 5 passos per començar a fer voluntariat.

Tots tenim una acció voluntària dins nostre per la qual ens sentim més motivats. Troba la teva i omple la teva vida de sentit: Fes voluntariat! Et proposem 5 passos per començar a fer voluntariat.

Decidir fer un voluntariat pot anar lligat de la mà de molts interrogants: Quin àmbit faig? On consulto? On podré ser útil? Què m’agradarà? Per resoldre els dubtes i descobrir on pots implicar-te i fer un voluntariat, t’apropem aquests 5 passos que et serviran per cercar el lloc on millor t’hi trobaràs com a voluntari.

1 Reflexiona
Planteja’t perquè vols fer voluntariat. Pensar perquè vols ser voluntari o voluntària, què t’agrada i com et vols implicar. Ajudar a nens? A la gent gran?... Reflexionar pot ser la clau per decidir l’entitat que millor s’adapti a tu i on podràs implicar-te i gaudir.

2 Consulta-ho
Explica les teves inquietuds a aquells que tinguis més a prop et pot ajudar a definir millor els passos a seguir. A més, si ets menor d’edat és necessari que ho parlis amb la família perquè per fer un voluntariat cal que t’autoritzi el teu tutor legal. Un bon lloc per fer la consulta són els punts de voluntariat o altres referents municipals del voluntariat. Si vols saber quin és el referent més proper consulta aquest mapa.

3 Informa’t
D’entitats hi ha moltes i caldrà veure en quines pots fer voluntariat. Pots consultar les borses de voluntariat, a la de la FCVS n'hi ha per als adults i d’altres que acullen voluntaris menors d’edat.

4 Busca
En el teu barri, per Internet o per un amic. Hi ha moltes maneres de conèixer entitats que portin projectes en els que et vingui de gust implicar-te. Posa-t’hi en contacte i explica el teu cas. Les entitats estaran encantades de rebre’t i segur que us posareu d’acord quan a dies, hores i tasques a fer.

A Catalunya les entitats es classifiquen segons 5 àmbits: ambiental, comunitari, cultural, social i internacional. Pots consultar un llistat de les principals entitats de referència a la secció "Troba la teva entitat" de xarxanet.org.

5 Forma’t
Ningú neix ensenyat i les entitats ho saben. Apunta’t als cursos de formació que t’oferiran les entitats. Quan més format estiguis, més podràs ajudar i implicar-te. Per a més informació pots consultar el Pla de Formació del Voluntariat de Catalunya.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC