Notícies

19
El Museu Arqueològic acollirà aquest dissabte la segona mostra de teatre inclusiu de Banyoles. L'experiència, que reuneix dalt de l'escenari persones amb i sense discapacitat, es consolida dins la programació de Nadal després de la bona acollida de l'any passat.

La Fundació Estany, Escenaris Especials i l'Ajuntament de Banyoles han impulsat la segona mostra de teatre inclusiu. Es tracta d'un projecte que té com a objectiu fomentar la inclusió social de persones amb discapacitat i sensibilitzar el públic cap a l'acceptació de la diferència. Des de finals de novembre, persones amb i sense discapacitat han estat assajant una obra de teatre amb l'objectiu de representar-la aquest dissabte al Museu Arqueològic de Banyoles. Es tracta d'un dels actes de la programació de Nadal a la ciutat. Una iniciativa que va néixer el setembre de 2011 a la celebració del 10è aniversari de Fundació Estany, i que es va repetir dins el festival Femcurt i també dins la programació de les festes de Nadal de l'any passat. Una de les responsables del projecte i coordinadora d'Escenaris Especials, Clàudia Cedó, ha explicat que l'èxit de les anteriors edicions han fet que la iniciativa es consolidi.

En total, s'han fet quatre trobades d'assaig per preparar la mostra en què hi ha participat 14 actors i actrius de la comarca amb i sense discapacitat. Unes sessions que per elles mateixes esdevenen una experiència diferent i enriquidora, demostrant, al final, que a l'escenari no hi ha barreres.

La mostra de teatre inclusiu serà aquest dissabte al Museu Arqueològic de Banyoles, amb sessions a les 10 i a les 11 del matí, i a les 4 i a les 5 de la tarda. El preu de l'entrada és de 3 euros i es poden adquirir mitja hora abans de l'inici de cada sessió a l'accés d'entrada al Museu.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC