Notícies

17
Al Nadal és costum fer regals entre familiars, amics i companys però si el que realment vols és fer un regal just i solidari, CanalSolidari.org proposa diferents alternatives per "passar del consumisme desenfrenat".

Arriba el Nadal i, amb ell, el consumisme desenfrenat especialment a l’hora de fer regals. En canvi, CanalSolidari.org ens proposa optar per un consum just i solidari i, per fer-ho, ha elaborat un recull d’alternatives i idees originals que ens ajudaran a fugir de les compres desaforades.

Moltes ONG ofereixen regals originals i variats des de joguines, música, artesania o cafès de Comerç Just fins a dissenys de roba realitzats per dones víctimes de l’explotació sexual. Els fons obtinguts de les vendes es destinen als diferents projectes que porten a terme les ONG.

Per viure la cara més solidària del Nadal, podem comprar els regals a ONG com ara Solidaridad Internacional, SETEM, Amnistía Internacional, World Vision, Intermon Oxfam, Survival, Acció contra Hambre, Ayuda en Acción iMèdicos sin Fronteras, entre d’altres.

D’altra banda, també podem optar pel Comerç Just a l’hora de comprar aliments, roba, bijuteria, ceràmica, etc. Així, es contribueix a afavorir els productors del sud, garantint els drets del personal de les cooperatives i respectant el medi ambient.

Al Nadal també es pot ajudar a col·lectius amb risc d’exclusió social comprant els regals a botigues solidàries com ara a Conturegalo. Si es compra a Conturegalo, es contribueix a la inserció laboral i social de persones amb discapacitat, immigrants, persones amb drogoaddicció i interns de centres penitenciaris que treballen a tallers.

Una altra forma de frenar el consumisme és comprar a les botigues del barri en lloc d’anar als centres comercials. Amb aquesta acció es promou el comerç local, s’enforteix l’economia local i s’afavoreix el veïnat, ja que els propietaris de les botigues sovint viuen al mateix barri. A més, la majoria dels centres comercials estan ubicats a les afores i això suposa realitzar un desplaçament en cotxe que comporta una despesa de benzina i un impacte al medi ambient.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC