Notícies

17
Càritas gestionarà un nou centre de distribució d'aliments a la Ronda Monestir de Banyoles. S'espera que entri en funcionament el mes de gener. L'Ajuntament de Banyoles s'encarrega del lloguer i, entre tots els municipis de la comarca, aportaran 65 mil euros pel funcionament i compra d'aliments.

L'antiga oficina de Caixa de Girona a la Ronda Monestir de Banyoles s'està remodelant per acollir un nou centre de distribució d'aliments per persones amb pocs recursos. El centre estarà gestionat per Càritas Banyoles, que des de fa anys és l'entitat que treballa per ajudar a cobrir aquesta demanda cada vegada més creixent. Aquest any, més de 200 famílies acudeixen periòdicament per rebre productes bàsics d'alimentació.

Davant aquesta necessitat, l'entitat, l'Ajuntament, els serveis socials i els municipis de la comarca han tirat endavant la implantació d'aquest nou centre de distribució. En un principi s'havia pensat amb el local de la Creu Roja a la Vila Olímpica, on s'hi podria traslladar el rober de Càritas i adequar el local de La Muralla pels aliments. Les dificultats d'adaptar els dos locals, però, va portar a buscar alternatives i des de Càritas es va proposar l'antiga oficina bancària, que està en desús. L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha detallat que el nou local compleix amb tots els requisits per aportar un bon servei i facilitar la feina de repartiment per part dels voluntaris de l'entitat.

El Consorci de Benestar, integrat al Consell Comarcal, serà l'encarregat de derivar les famílies que ho necessitin al centre. Es treballarà amb sistema de punts i un calendari de recollida, segons els membres i rendes de cada família. Cada aliment tindrà un cost de punts i no es podrà superar el màxim assignat a cada cas.

Els 11 ajuntaments del Pla de l'Estany aportaran en total 65 mil euros, aprovats en els pressupostos del Consell per l'any vinent. Banyoles assumeix uns 47 mil euros d'aquesta quantitat, que inclouen el lloguer i l'adequació del local.

A banda de l'aportació de l'administració, Càritas treballa conjuntament amb el Banc dels Aliments i també es compta amb donacions particulars i d'empreses.

Aquest mateix divendres l'Ajuntament de Banyoles signa el contracte de lloguer i properament els convenis amb el Consell i Càritas Banyoles. Està previst que el centre pugui entrar en funcionament durant el proper mes de gener.

Font. Ràdio Banyoles

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC