Notícies

06
Escenaris Especials és un projecte que fa servir el teatre com a eina d’observació i d’intervenció psicològica. La idea és fer servir exercicis d’Art Dramàtic per treballar aspectes psicològics com ara l’autoestima, l’expressió de les emocions, les habilitats socials, la memòria, l’empatia, la motivació o les capacitats cognitives.
El projecte va néixer al 2006 a Banyoles, emparat per l’Aula de Teatre de l’Ajuntament de Banyoles i el Col•legi de Psicòlegs de Catalunya. Actualment, treballem amb persones amb discapacitat intel•lectual o psíquica, adults en procés de deshabituació de tòxics, persones diagnosticades d’autisme o psicosis i nens amb deficiències neuromotores.
Un dels centres amb què treballa Escenaris Especials és la Fundació MasCasadevall, per a persones diagnosticades de trastorns de l’espectre autista i/o psicosis.
Els cursos finalitzen amb la creació i representació d’una obra de teatre davant del públic a la Factoria d’Arts Escèniques de Banyoles i a la Sala La Planeta de Girona.

PERQUÈ NEIX LA IDEA DE FER UN DOCUMENTAL?
Després de l’experiència viscuda durant aquests anys, neix la necessitat d’enregistrar el procés de creació de l’obra de teatre de final de curs. El resultat és visible per tots: l’obra de teatre sempre aconsegueix emocionar el públic. Però sovint oblidem que darrere d’un bon final hi ha moltes hores de treball. La idea del documental neix de la necessitat de reflectir el camí que fan els nois i noies de la Fundació MasCasadevall fins pujar a l’escenari, afrontar els seus bloquejos i interpretar amb seguretat el paper que els ha tocat a l’obra.

QUÈ MOSTRARÀ EL DOCUMENTAL?
Els protagonistes del documental seran els alumnes d’Escenaris Especials, persones afectades de trastorn de l’espectre autista. Els filmarem a classe de teatre, en el seu dia a dia a la Llar on viuen i a casa seva amb la família. La idea d’aquest documental és reflectir aquest procés de creació: des de l’elecció de la idea embrionària fins la seva representació en públic, passant per la creació de les escenografies, la recerca de vestuari o l’estudi del guió.

QUI FORMARA PART DE L'EQUIP?
Direcció documental: Gerard Olivé (Anganyadeu)
Realització, Edició i Postproducció: Gerard Olivé (Anganyadeu)
Il•luminació i enregistrament de so: Lluís Robirola (Punt de Fuga)
Masterització i post-producció So: Panxii Badii
Música: Panxii Badii i Samitier
Imatge gràfica: Enserio
Comunicació i premsa: Oh la là! Comunicació
Distribució: Irena Visa
Centres vinculats a Escenaris Especials: Fundació Autisme MasCasadevall, COIET, Fundació Montilivi, CA Canaan, CEE Palau, CEE Ventijol, Fundació Estany.

Clàudia Cedó, psicòloga i professora de teatre, és la coordinadora d’Escenaris Especials.

QUINA ÉS LA TEMPORALITZACIÓ DEL PROJECTE?
El rodatge del documental va començar al gener i acabarà al maig, amb la representació de l’obra de teatre davant del públic. A partir del juny, començarà la fase d’edició i post-producció. Preveiem estrenar el documental al febrer de 2013.

QUÈ NECESSITEM?
La primera fase de la realització del documental, la pre-producció i producció, ha estat finançada per Escenaris Especials. Per dur a terme la segona fase de la creació, la de post-producció, necessitem 4000€ que utilitzarem per:
-Edició i postproducció de vídeo
-Edició i masterització de so
-Subtitulat i traduccions
-Música i drets d'autor
-Imatge gràfica
-Difusió i distribució
-Despeses de gestió
-Copies per enviar a festivals

Mes informació del projecte d'Escenaris Especials a:

www.escenarisespecials.com

Col·labora amb el projecte!!!

enllaç

Poca Vergonya, un documental sobre Escenaris Especials

Aconseguits 1.725€
de 4.000€
43% aconseguit
Queden 30 dies

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC