Agenda

Serinyà

Sortirem amb cotxes des de Banyoles per anar fins a Serinyà, on estacionarem els vehicles a l’espai que hi ha darrera de l’Escola Bora Gran. Serinyà, una població de més de 1100 habitants, és un referent a la investigació paleontològica mundial i, tot i que avui no els visitarem, compta amb importantíssims jaciments d’època prehistòrica. El nostre recorregut començarà per visitar la magnífica església romànica, la parroquial de Sant Andreu. Estem davant d’una construcció religiosa del XII, on destaca, entre d’altres la portalada en quatre arcs en gradació i un absis amb un seguit d’arcuacions cegues que conformen un conjunt molt harmoniós.

 

Tot seguit tindrem l’oportunitat de conèixer la petita ermita de Sant Sebastià, una capella d’una sola nau, amb orígens al s. XVII i que ha estat recentment reformada. Després, desfarem el camí passejant per un bonic corriol que segueix tota vora del Serinyadell, on ens permetrà veure antigues i modestes construccions relacionades amb els usos de l’aigua. Finalment, en el casc antic veurem el que fou la barberia d’en Quimet de Can Juncà, un establiment que conserva tots els estris i elements de la seva època.

 Aquesta sortida serà guiada per la Rosa Cortada, mestra de l’Escola Bora Gran i Sònia Tubert, periodista, autores del llibre “Serinyà”, en procés d’edició. 

  • Data: Diumenge 22 d’abril de 2012
  • Hora: 9,15 h
  • Lloc de trobada: Carrer Servites, de Banyoles (al costat de Correus)
  • Organitza:Centre d’Estudis Comarcals de Banyoles i Centre Excursionista de Banyoles
  • Col·labora: Arxiu Comarcal del Pla de l’Estany
Data de l'activitat: 22/4/2012

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC