Notícies

22
Aquest passat divendres es va estrenar el curtmetratge d'animació fruit d'un taller amb els nens i nenes dels barris de Can Puig i Canaleta. "La imaginació en males mans" és el resultat d'un projecte per abordar la diversitat cultural.

Es tracta d'un projecte dedicat a fomentar l'ús del cinema d'animació, el dibuix i la música com a recurs educatiu per al reconeixement de les identitats i l'expressió creativa de les semblances i diferències. El curtmetratge ha estat elaborat durant un taller que els artistes de PDA Films han desenvolupat amb infants vinculats d'alguna manera als barris de Canaleta i Can Puig i al projecte socioeducatiu que s'hi desenvolupa des del Pla Educatiu d'Entorn de Banyoles. Durant dos mesos, aquests il·lustradors i cineastes han estat treballant a partir de les propostes, vivències, imaginació, dibuixos i muntatges d'aquests nens i nenes. El resultat és el curtmetratge d'animació "La imaginació en males mans", que s'estrena aquest divendres a l'Auditori de l'Ateneu.

Una de les responsables del projecte, Gemma Carbó, ha explicat que es tracta de donar total llibertat als nens i nenes perquè siguin ells que construeixin històries a partir d'una idea central. En aquest cas, la igualtat i la diversitat, que els nens banyolins han acabat relacionant amb la imaginació.

El curtmetratge gira al voltant de com veiem els altres i a nosaltres mateixos, buscant en què som diferents i en què som iguals, entenent la diversitat com a riquesa i valor a respectar i promoure. Es tracta, segons Carbó, de donar veu als nens a través d'un llenguatge que normalment no els té en compte com és el del cinema.

Al voltant d'aquest treball s'ha elaborat una sèrie de material educatiu que estarà disponible per a les escoles i educadors que vulguin treballar el tema.

El projecte és fruit d'un treball conjunt de la Universitat de Girona - Càtedra UNESCO, ConArte Internacional i PDA Films, amb el recolzament de l'Ajuntament de Banyoles. El treball ha estat seleccionat per rebre finançament de l'Obra Social La Caixa amb la finalitat de sensibilitzar i treballar per la convivència i la cohesió social a través de l'art.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC