Notícies

10
Un projecte de voluntariat europeu i la renovació de la pàgina web són algunes de les novetats de l'Oficina Jove comarcal per aquest trimestre. Entre la desena de propostes, es mantenen algunes activitats com les sessions de cinema, el bus nit, el programa de ràdio i el curs de cuina en anglès.

L'Oficina Jove del Pla de l'Estany, gestionada conjuntament entre l'Ajuntament de Banyoles i el Consell Comarcal del Pla de l'Estany, ha presentat aquest dimecres les activitats i novetats de Cal Drac pels mesos de setembre, octubre i novembre. Entre les propostes, destaca l'obertura de l'aula d'estudi durant els dilluns al matí de 9 a 1, que fins ara estava limitada a l'època d'exàmens. També del 15 al 26 de setembre les persones empadronades a Banyoles que comencin el primer curs de cicle formatiu, batxillerat o universitat fora del municipi, poden sol·licitar una beca de transport públic a la mateixa Oficina Jove.   

Com a novetat destacada, s'ha impulsat un programa de voluntariat europeu que vol servir perquè joves que estiguin cursant o hagin acabat els estudis universitaris puguin ampliar els seus estudis en algun país europeu. Sobre aquesta iniciativa, el regidor de Joventut de l'Ajuntament de Banyoles, Jordi Congost, ha explicat que l'objectiu és oferir assessorament als estudiants que vulguin conèixer diferents visions i projectes d'altres països.

Tallers, xerrades i activitats consolidades

Entre la resta de propostes que ofereix l'Oficina Jove del Pla de l'Estany, s'hi pot trobar un taller de generació d'idees, un altre taller sobre emprenedoria, i una xerrada d'orientació sobre les beques a què poden optar els estudiants.

Pel que fa a les activitats més consolidades, es mantenen les sessions de cinema, previstes pels diumenges 12 i 16 d'octubre a les 6 de la tarda al teatre de l'escola La Vila. També s'han programat tres ‘Bus Nit', que ja van posar-se en funcionament per anar a les Festes del Tura d'Olot, i que continuaran amb els desplaçaments a la Fira de l'All a Cornellà del Terri, a Barraques de Banyoles i a la Festa Major de Serinyà.

Per tal d'apropar als joves a la pràctica i domini de l'anglès, es continua amb el programa de ràdio en anglès dirigit per Ellen Whelan, en col·laboració amb aquesta emissora, Ràdio Banyoles. També s'ha programat un curs de cuina en anglès a càrrec de John Duran.

Nou portal web de l'equipament

Una altra de les novetats per aquest trimestre és la renovació de la pàgina web de l'Oficina Jove, que és www.plaestanyjove.cat. El conseller de Joventut del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, Lluís Butinyà, ha detallat que es tracta d'una web que s'adapta a les noves tendències tecnològiques, fent-la més accessible des del telèfon mòbil.

L'horari d'obertura de l'Oficina Jove del Pla de l'Estany-Cal Drac és dilluns, dimecres i divendres de 4 a 8 de la tarda, i pel que fa als matins, està oberta els dimarts i dijous de 9 a 2. Per a més informació, també es pot visitar el web plaestanyjove.cat i les xarxes socials de Facebook i Twitter.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC