Notícies

01
Canaan ha posat en marxa un servei ambulatori per atendre persones amb algun problema d'addicció sense ingrès. El servei, que acull persones derivades del CAP i també fa el seguiment d'antics usuaris del centre residencial, es va posar en marxa a principis d'any amb l'objectiu de fer front a una demanda no coberta.

Des del mes de febrer, el Centre Assistencial Canaan de Banyoles ha posat en marxa el servei "Primer pas". Es tracta d'una prova pilot que sorgeix arran de la demanda de diverses persones de Banyoles que no sabien on recórrer per fer front a problemàtiques derivades del consum d'alcohol o altres substàncies addictives. D'aquesta manera, el servei ambulatori de Canaan atén persones amb problemes d'addicció que volen adaptar el seu tractament a la vida diària, sense necessitat d'un ingrés residencial. Per altra banda, també s'atenen aquells usuaris de la residència que han rebut l'alta però volen continuar fent un control periòdic. La directora de Canaan, Anna Mullera, ha explicat que es tracta d'un servei "a mida", en què es fa un seguiment periòdic als usuaris en funció de les necessitats de cada pacient.

En aquests moments, s'atenen 8 persones, la meitat antics usuaris del Centre Assistencial i l'altra meitat nous pacients. D'aquests, la majoria han estat derivats des del CAP Banyoles, i solen acudir a la primera cita a l'ambulatori acompanyats per algun amic o familiar.

El servei "Primer pas" s'ha posat en marxa amb una ajuda de 4.160 euros de l'Ajuntament de Banyoles en la línia de subvencions a entitats sense ànim de lucre en la categoria social.

Canaan és una associació sense ànim de lucre que treballa des de fa més de 20 anys per atendre persones amb problemes d'addicció i en situació d'exclusió social, com pot ser la salut mental i les marginacions socials, entre d'altres. Entre els diferents serveis, disposa d'una empresa d'inserció, tallers laborals i pre-laborals i una llar residència. L'entitat ha dut a terme els darrers anys diverses accions per fer més visible la seva tasca, com xerrades i exposicions. Recentment, Canaan ha traslladat les oficines centrals al passeig de la Indústria, en un pas més de proximitat i sensibilització social.

El Centre Assistencial atén entre 40 i 50 persones a l'any, totes majors de 18 anys.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC