Notícies

01
10 usuaris de la Fundació Estany exposen una trentena d'obres a l'Espai Eat Art de Banyoles. La mostra Artistes Outsiders és un projecte impulsat conjuntament amb la Fundació Coromina per posar en relleu els ponts entre les (dis)capacitats intel·lectuals i l'art contemporani.

L'Espai Eat Art de Banyoles acull aquest divendres la inauguració de la mostra Artistes Outsiders, que serà presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. Es tracta d'una exposició de la Fundació Estany i la Fundació Coromina, que han unit esforços per visibilitzar les obres de creadors amb (dis)capacitats intel·lectuals en una mostra que compta amb el suport de la Diputació de Girona i de Bonart Cultural.

La iniciativa, que té com a objectiu posar de relleu els ponts entre les (dis)capacitats intel·lectuals i l'art contemporani, és el resultat de tres anys de treball a través d'un equip multidisciplinar. 10 usuaris de la Fundació Estany han participat aquest temps en el taller Art Especial, sota les ordres de l'artista i art terapeuta Hellen Baanders. La majoria de les obres que s'exposaran a l'Eat Art han estat fetes aquest últim curs, i mostren l'evolució dels artistes al llarg d'aquests tres anys. La directora de la Fundació Estany, Isabel López, ha explicat que l'objectiu del curs és explotar les potencialitats artístiques dels alumnes amb discapacitat.

El resultat final ha estat una selecció acurada de 30 obres dels 10 artistes participants: Josep Portella, Eva Alcalà, Josep Carré, Pere Serra, Antonio Esteve, Sandra Planas, Albert Puig, Ramon Illa, Sandra Darné i Josep Lladó.

Isabel López ha destacat l'evolució que ha fet artísticament cada un d'ells, tot i que el més important de tot plegat és l'augment d'autoestima que els suposa el fet de ser valorats pel seu treball i no per la seva discapacitat.

Jornades tècniques i subhasta solidària

L'exposició, en què també s'hi ha implicat el crític d'art Ricard Planas, és només una de les tres branques del projecte. El dissabte 18 d'octubre, a l'edifici El Puntal de la Fundació Lluís Coromina, s'han programat unes jornades tècniques sobre Artistes Outsiders. L'activitat és oberta a tothom però especialment adreçada als col·lectius del món de l'art, la psicologia i l'educació social. Durant aquest acte es presentarà un vídeo realitzat per Xavi Pérez (Fromzero), on es dóna a conèixer com s'ha desenvolupat el projecte i quin és el procés de creació d'aquests artistes. Per altra banda, el mateix dia a la tarda, la Fundació Lluís Coromina - Espai Eat Art acollirà una subhasta solidària de les obres exposades. Els fons captats aniran destinats a potenciar el projecte Art outsider.

L'exposició Artistes Outsiders s'inaugurarà aquest divendres a les 5 de la tarda a l'Espai Eat Art, a la plaça Major de Banyoles. L'acte comptarà amb la presència del conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, el president de la Fundació Estany, Alexandre Juanola, i Lluís Coromina, president de la Fundació que porta el seu nom.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC