Notícies

15
Presidents i representants de les 32 federacions membres de la Taula del Tercer Sector Social insten al Govern d'Artur Mas a crear una única prestació social durant la cimera celebrada al Palau de la Generalitat.

La Plana major de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya es va reunir el passat 2 de juliol amb el President de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, per presentar-li 12 propostes d'actuació urgents per afrontar l'atenció dels col·lectius més vulnerables.

Les entitats socials van demanar al Govern que redueixi, simplifiqui i compacti la gran diversitat d'ajudes i prestacions socials existents en una única prestació social bàsica que garanteixi els mínims ingressos a aquelles persones i famílies en risc d'exclusió social.

A més, van animar al Govern a impulsar una nova iniciativa destinada a potenciar la solidaritat ciutadana i canalitzar recursos cap a les entitats socials i a preservar el model català de participació del Tercer Sector en la formació i la inserció sociolaboral dels col·lectius amb més dificultats d'accés al mercat de treball.

Reemprendre els programes de rehabilitació de reclusos, incrementar el parc d'habitatges socials, garantir les beques alimentàries i educatives, oferir programes de formació ocupacional i professional per a joves inactius o impulsar un model català de promoció de l'autonomia i atenció a la dependència són altres demandes que es van presentar.

La trobada va tenir una durada de dues hores i va comptar amb la presència de la presidenta del Tercer Sector Social, Àngels Guiteras, i els presidents o representants de les 32 federacions membres que representen prop de 4.000 entitats socials. Per part del Govern, el president Mas va estar acompanyat pels consellers de Benestar Social i Família, Neus Munté i d'Empresa i Ocupació, Felip Puig.

La reunió, que a partir d'enguany es repetirà anualment, era un dels compromisos que el Govern i la Taula del Tercer Sector van establir en el "Pla de Suport al Tercer Sector Social" signat el passat 17 de setembre.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC