Notícies

06
L'Ajuntament de Banyoles destina 360.000 euros en els convenis amb les entitats de la ciutat. Hi ha 41 associacions que es beneficien de l'aportació i engloben diferents àrees del consistori: Cultura, Ensenyament, Joventut, Benestar Social,  Promoció Econòmica, Festes i Esports.

Durant aquesta setmana i la passada l'Ajuntament de Banyoles, representat per l'alcalde de la ciutat Miquel Noguer, ha signat els convenis amb entitats de la ciutat per aquest any 2013. Tot i que el nombre de convenis ha tingut un descens del 10% en els darrers 3 anys, el consistori manté la les quantitats.

Aquest any es destinen a aquesta partida 360.000 euros, el mateix pressupost de l'any passat. Les entitats que han rebut un import més elevat han estat les de Festes, amb un total de 98.000 euros i les d'Esports, amb 102.000 euros.

L'alcalde de Banyoles, Miquel Noguer, ha explicat que per a l'Ajuntament no suposa un esforç extra destinar aquests diners a les entitats ja que són aquestes les que activen la ciutat.

Les onze entitats d'àmbit cultural que han signat el conveni són el Taller de Música de Banyoles, la Coral Veus de l'Estany, Tambors de la Draga, els Amics dels Museus de Banyoles, el Centre d'Estudis Comarcals, l'Associació per la promoció de l'espectacle infantil i juvenil La Xarxa, el Centre Excursionista de Banyoles, Joventuts Musicals de Banyoles, Projecte Butaka BNY, la llibreria l'Altell i TINT XXI.

Pel què fa a les entitats de l'àrea de Festes, les destinatàries han estat les Gàrgoles de Foc, l'Associació Colla Gegantera de Banyoles, el Manípul de Manaies de Banyoles, El Foment de Banyoles, l'associació La Porta Verda, l'associació Tenim Poca Feina, l'associació de Pessebristes de Banyoles, Can Puig- Nit de bosc i l'Agrupació d'entitats culturals de Banyoles; mentre que l'entitat que ha signat el conveni de l'àrea de Joventut ha estat la Coordinadora de Lleure del Pla de l'Estany.

Les entitats d'àmbit esportiu que han signat el conveni han estat el Banyoles Esquí Club, el Consell Esportiu del Pla de l'Estany, el Club Scalextric Banyoles Slot, el Club Bàsquet Banyoles, el Club Billar Banyoles, el Club Natació Banyoles, el Club Esportiu Banyoles, el Club Handbol Banyoles, el Club Ciclista Banyoles, el Club d'Escacs Banyoles, el Club Esportiu d'Arts Marcials Banyoles, l'Atlètic Club Banyoles, l'Associació de vehicles històrics Pla de l'Estany, l'Associació de Pescadors esportius i el Club Tennis Banyoles.

Els tres convenis de les entitats de Benestar Social són amb el Casal de la Gent Gran, la Lliga Catalana Contra el Càncer i l'Associació gironina de sords; i pel què fa a les entitats d'Ensenyament, els beneficiaris són els instituts Pere Alsius, Pla de l'Estany i Josep Brugulat, i Astrobanyoles. També s'han signat els convenis de Promoció Econòmica, amb el Grup Gastronòmic i l'associació Fira de Sant Martirià.

En total, s'han signat 11 convenis amb entitats d'àmbit cultural, 9 amb entitats de l'àrea de festes, 1 de joventut, 15 convenis amb entitats esportives, 3 amb les entitats de benestar social i 2 convenis amb entitats de promoció econòmica.

Font. Ràdio Banyoles

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC