Notícies

31

A Banyoles, el camp Estany Natura ha servit perquè un grup de joves netegessin el Terri, refessin camins i fessin censos d’animals. A Esponellà, els joves han reprès les excavacions del castell.

 

El Pla de l’Estany ha acollit aquest estiu dos camps de treball, de caire medioambiental i arqueològic: Estany Natura, a Banyoles i Porqueres, i Castell d’Esponellà, a Esponellà.

 

Així, durant quinze dies, dos grups de 24 joves d’entre 14 i 17 anys han realitzat tasques de voluntariat a la comarca. Són joves d’Olot, Ripoll, Barcelona i Lleida, entre d’altres, que han treballat de forma desinteressada en la tasca proposada a canvi de la pernoctació, la manutenció i de poder gaudir d’activitats de lleure educatiu. Són dos dels 42 camps que organitza la Direcció General de Joventut de la Generalitat, i que, a la comarca, dirigeix la Coordinadora del lleure.

 

Estany Natura, per joves interessats en conèixer la fauna i la flora

 

Estany Natura, que s’ha celebrat entre el 3 i el 17 de juliol, s’obria a joves motivats per conèixer la fauna i flora del Pla de l'Estany i amb interès per ajudar en el seguiment de fauna i en realitzar alguna actuació de conservació de la natura.

 

Segons ha explicat un dels monitors del camp, Ventura Campillo, les activitats s’han dividit en tres grans grups: recollir escombraries de la ribera del Terri, tallar balca i refer camins, i, finalment, fer censos d’animals (llúdrigues i nius d’oreneta).

 

El d’Estany Natura és, segons Campillo, un dels camps més atractius i més sol·licitats dels que ofereix la Generalitat, i sempre acaben omplint-se totes les places. El monitor ha afirmat que sovint els participants del camp s’hi apunten perquè coneixen algú que ja hi ha participat i els n’ha parlat molt bé.

 

El castell d’Esponellà, pels interessats en arqueologia

 

D’altra banda, a Esponellà, entre el 4 i el 18 de juliol un altre grup de 24 joves ha realitzat treballs d’arqueologia a les ruïnes del castell, dirigits per un arqueòleg. En aquest cas, el projecte s’adreçava a joves motivats en formar part d'una intervenció arqueològica: la neteja i excavació del Castell d'Esponellà, sense la necessitat de tenir cap coneixement previ en aquest camp. Tot plegat amb l’objectiu de recuperar la història i rellevància de la construcció, datada des del segle XI i que durant els següents segles va tenir diferents transformacions, utilitats i amos.

 

Un dels monitors del camp, Pasqual Martí, ha explicat a Ràdio Banyoles que aquest any s’han trobat algunes rajoles que haurien de permetre identificar l’ús d’algunes sales del castell, que encara no s’havia pogut concretar.

 

Generalment, el període per preinscriure’s als programes de camps de treball a Catalunya per menors d’edat s’obre a l’abril, i les preinscripcions es poden fer per Internet.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC