Notícies

16

Es tracta del projecte CARE, impulsat per la Fundació amb el suport de l’hospital Sant Joan de Déu, la Universitat Blanquerna i l’Obra Social La Caixa.

 

La Fundació Autisme Mas Casadevall ha rebut aquest dimecres a Barcelona el premi Cermi.es en la modalitat de recerca social i científica pel projecte CARE. Consisteix en la creació d’un equip i el condicionament d’unes instal·lacions clíniques per detectar com més aviat millor els símptomes d’autisme en edats primerenques, des dels sis mesos a un any i mig, i així poder-los tractar de seguida. El projecte està impulsat per la Fundació però també hi participen l’hospital Sant Joan de Déu i la Universitat Blanquerna. A més, amb l’ajuda financera de l’Obra Social La Caixa, ja s’estan formant professionals en centres especialitzats dels Estats Units perquè es puguin integrar en el futur centre.

 

El president de la Fundació Autisme Mas Casadevall, José Luis Bruned, ha destacat que es tracta d’un projecte innovador i que per primer cop aborda el trastorn des d’un punt de vista multidisciplinar.

 

El projecte està en una fase inicial i, segons Brunet, aquest premi estatal suposarà un impuls cap a la seva implantació.

 

El premi Cermi l’atorga el Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat, no té cap dotació econòmica però representa un important reconeixement en l’àmbit estatal del projecte.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC