Notícies

07

La projecció de ‘Malas madres’ a l’Ateneu Obert de la Dona va encetar divendres passat les activitats, aquest dijous hi haurà un acte commemoratiu al Teatre Municipal de Banyoles i també es faran els tradicionals sopars de dones als diferents municipis.

 

El Servei d’Orientació i Atenció a les Dones i l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany han organitzat diversos actes en motiu del Dia de la Dona Treballadora, que es commemora aquest dijous 8 de març.


El programa d’actes va arrencar divendres passat amb la projecció de la pel·lícula ‘Malas madres’ a l’Ateneu Obert de la Dona de Banyoles, i aquest dimarts la Biblioteca de Banyoles ha organitzat un club de lectura sobre l’obra ‘Tres presoners’, d’Aurora Bertrana.

 

La proposta central serà aquest dijous amb un acte commemoratiu a les 19 h al Teatre Municipal de Banyoles, que inclourà la presentació de la nova associació Món Banyoles, una actuació del grup de teatre de l’Ateneu Obert de la Dona i concert amb Mariona Callís i Albert Genís.

 

Finalment, aquest divendres hi haurà un sopar al local de l’Ateneu Obert de la Dona. I dissabte, a partir de les 16 h, l’associació Món Banyoles encapçalarà la cercavila festiva i reivindicativa que recorrerà diferents barris de Banyoles i comptarà amb la participació de nombroses entitats.

 

Actes del Dia de la Dona als diferents municipis

 

Paral·lelament, diverses entitats i ajuntaments del Pla de l’Estany han organitzat les seves propostes en motiu del Dia de la Dona. Les activitats, que s’allargaran fins a finals de mes, inclouen projeccions de cinema, concerts, teatre, conferències, exposicions i diversos dinars o sopars de dones a pràcticament tots els municipis de la comarca.

 

Destaca la conferència ‘La situació de la dona refugiada’, aquest dissabte a les 19.30 h al Casal Popular Independentista, a càrrec de l’associació ‘Amb les teves mans’ i organitzada per l’Associació Nur. A Porqueres, aquest dimecres hi ha l’hora del conte amb ‘Alicia en terra de meravelles’ (17.30 h a la Biblioteca Carles Fontserè), dijous s’inaugura l’exposició ‘Dones del pavelló’ al Centre Cívic (19 h), i també hi haurà dues projeccions de cinema: aquest divendres amb ‘Estiu 1993’ (19 h, Biblioteca), i el divendres 16 de març es projectarà ‘Nuestra hermana pequeña’ (19 h, Biblioteca). També a la Biblioteca de Porqueres, el dimecres 28 de març hi haurà el Club de lectura sobre el llibre ‘Manual per a dones de fer feines’, de Lucia Berlin (19 h).

 

Finalment, aquest dissabte a les 9.30 h, a Sant Miquel de Campmajor es farà una passejada pel poble amb sortida davant de l’Ajuntament.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC