Notícies

07

L’associació es presentarà dissabte amb una cercavila que unirà Canaleta, la plaça Major i la Farga en un acte festiu per aglutinar persones i entitats de Banyoles i comarca, i reivindicar la dona com a subjecte actiu i polític.

 

Món Banyoles és una entitat sense ànim de lucre formada per dones del Pla de l’Estany que té com a objectiu fer accions i activitats que serveixin per crear ponts i per afavorir el contacte i el coneixement mutu entre totes les persones que viuen a la comarca. Alhora, pretén crear i participar en projectes inclusius i que treballin per la igualtat i la justícia social.

 

Una de les membres de Món Banyoles, Anna Quintanas, ha explicat que l’entitat treballa en coordinació i beu de les associacions de dones que ja existeixen a la comarca. L’objectiu és crear vincles entre banyolines de diferents procedències i impulsar projectes comuns per visibilitzar la seva tasca.

 

L’entitat es presenta en societat aquest dijous en el marc dels actes del Dia de la Dona Treballadora a la comarca, i per aquest dissabte han organitzat una cercavila que unirà diverses zones de la ciutat. L’objectiu és que la cita es converteixi en una festa que aglutini persones i entitats de Banyoles i de tot el Pla de l’Estany, alhora que es reivindica la dona com a subjecte actiu i polític.

 

Cercavila que unirà diferents barris de la ciutat

 

El punt de partida del recorregut serà el barri de Canaleta, es continuarà fins al Monestir pel camí Fondo, plaça del Teatre, plaça de la Font, plaça Major, carrer Girona i s’acabarà a la Farga. Hi haurà quatre punts en els quals la cercavila s’aturarà i també actuaran diferents agrupacions i formacions de la comarca. Alhora es faran referències a les dones treballadores del Pla de l’Estany i diverses entitats llegiran manifestos. Entre d’altres, hi seran presents les Guerrilleres del Ganxet, el Casal Popular Independentista, les dones de l’hort de la PAH, Can Butinyà, Fundació Estany, l’Ateneu Obert de la Dona i l’associació de dones africanes Legki Yakaru.

 

L’objectiu de la cercavila és unir diferents barris de la ciutat de vegades massa allunyats des del punt de vista social.

 

La presentació de les actuacions anirà a càrrec de l’actriu Tere Solà, mentre que El Puig lliurarà un obsequi d’agraïment a totes les associacions i entitats que hauran participat a l’activitat.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC