Notícies

23

Una vintena de dones participa a la 2a edició dels tallers de modisteria de l’àrea de Benestar Social del Pla de l’Estany. L’interès per la iniciativa ha fet que se n’estigui valorant la seva continuïtat en un altre format.

 

El passat mes de maig, l’àrea de Benestar Social del Consell Comarcal del Pla de l’Estany, amb el suport de l’Institut Català de les Dones, va organitzar un curs sobre tècniques tradicionals de costura. Es va desenvolupar en quatre sessions en què es van tractar els punts bàsics de costura, el reconeixement de teixits i la màquina de cosit, la introducció al patronatge i la feina de planxar, entre d’altres qüestions. La iniciativa va tenir molt d’èxit, omplint-se ràpidament les places previstes i deixant molta gent interessada fora. És per això que es va decidir fer-ne una segona edició, que comença aquest dimecres i les places estan de nou exhaurides. El perfil d’inscrits, molt variat, però totes són dones, tal com explica la coordinadora del Servei d’Informació i Atenció a les Dones, SIAD, Roser Solà.

 

Aprendre o ensenyar costura, però, no és l’objectiu principal del curs. La proposta s’emmarca en el projecte “Modistes. Protagonistes d’una època”, impulsat conjuntament pel Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) i el servei de prevenció de la dependència Fem Companyia. La iniciativa va néixer a partir de les visites a domicili que el Fem Companyia fa a persones majors de 70 anys que viuen soles al Pla de l’Estany, on van detectar que un nombre important de les dones que visitaven havien estat modistes.

 

Es tracta, doncs, d’una activitat molt estesa a la comarca durant el segle XX, però amb poca visibilitat, ja que es feia dins de casa des de l’anonimat. Per aquest motiu, s’ha considerat que s’havia de donar a conèixer i fer un reconeixement a aquestes dones i a la seva tasca.

 

A més de la conductora del curs, Maria Melguizo, a cada taller hi participen dues dones modistes del Pla de l’Estany, que expliquen la seva experiència i tècniques. L’interès que ha despertat la iniciativa ha fet que se n’estigui valorant la seva continuïtat en un format diferent.

 

El primer taller de la 2a edició de “Modistes. Protagonistes d’una època” és aquest dimecres, de les 7 de la tarda a les 9 del vespre, a El Portal, al carrer Migdia número 1 de Banyoles. Els pròxims tallers tindran lloc els dimecres 30 de setembre, i 7 i 14 d’octubre. Les places estan exhaurides.

Inicia la sessió
Disgrafic ITEC